Céljaink, Küldetésünk

Célunk és küldetésünk szerint, azokat a technikai alkalmazásokat, és a háztartásokban való átalakításokat szeretnénk megvalósítani, amelyek mind a környezeti és mind a háztartási technikák folyamatait gyermek és unokabaráttá tehetik.

Ezért Önökkel (partnerekkel) olyan lehetőségeket kívánunk keresni, melyek a háztartásainkra ésszerű energiatakarékos megoldásokat nyújthatnak.

Ezek a megoldások a „ZöldMegoldások” gondolatkörében teljesen elképzelhetőek a mai korban is. Nincs olyan háztartás, amely ne tudna különböző technikák megvalósításával megtakarítást elérni.

Nyilvánvaló, a jelen közszolgáltatás piacokon sokkminden nem megvalósítható, ha én takarékoskodom is. Lássunk néhány példát!
  1. Ha helyi közlekedési eszközön utazom, akkor ugyan annyit fizetek egy megállóér, is mint tíz megállóért.
  2. Sokan anélkül, hogy tudnák, csatorna díjat is fizetnek a kerti locsolásért.
  3. Ha kevés szemetet termelek, ugyanúgy fizetek, mint a többi „nagyfogyasztó”
  4. Ha benzinmotoros eszközeimet (fűnyírót, szegélyvágót, láncfűrészt) használom az üzemanyagban indokolatlan magas ár-rést, fizetek meg, ami az utak javítására szolgálna!
  5. Ha netán kazánomba olyan 21sz. olajégővel szeretnék tüzelni, ami nem jobban károsítja a környezetet, mint egy dízelautó akkor ugyan úgy megfizetni kényszerülök a súlyos adókat.
Jól láthatjuk, nem mindenben vagyunk érdekelté téve a megtakarítások terén. De miben lehetünk érdekeltek? Tudjuk azt, hogy az átlagos családok energiafelhasználás szerint kis és nagy fogyasztókként vannak besorolva. Ezek a határok más-más az áram és gáz besorolásában, illetve a hulladékgazdálkodásban is (amikor fizetem az üres légteret a félig teli hulladéktartályom ürítése után).

Ha csökkenteni tudjuk az áram, gáz, és vízfogyasztást, anélkül hogy komfortérzetünk változna, akkor valószínű sokan választanák a ZöldMegoldások-ban rejlő lehetőségeket.

Ezért többszintű megoldásokat ajánlunk, háztartásaink „energiaracionalizálására”!