Az átalakításai folyamat

A meglévő bojlerünkbe egy olyan átalakítást végzünk, amely nem változtatja meg a villanyárammal való üzemeltetés lehetőségét. A bojlertalp-„fedélbe” elhelyezett „hőcserélő” réz „spirálon” keresztül a napkollektorból áramoltatott egyben felmelegített folyadékkal, a bojlerünk belsejében lévő használati vizet felmelegítjük.

Ez az üzem a nappali órák alatt valósul meg. A bojler víz-hőjének szabályozását az elektromos éjszakai hálózatban, továbbra is a bojleren elhelyezet elektromos hőfok-szabályzó, által állítjuk be. Következésképpen, ha a víz a szabályzóval 60C fokra van beállítva, és a napkollektor ezt a vízhőfokot szolgáltatni tudja, akkor az éjszakai elektromos fűtésre nincs szükség. Ha a napkollektor nem termel annyi hőt borúsabb idő esetén, -pl. csak 40C fokra melegíti föl a vizet - akkor az éjszakai áramból a maradék hőt az elektromos fűtőbetét befűti a bojlerünk vízébe.

A kép alapján lehetőséget teremthetünk kazánunk, hőcserélős kandallónkból a melegvizet a bojlerbe vezetni, ami által télen is megoldhatjuk melegvíz igényünket ezen alternatív megoldással!

Az átalakítási folyamatok