Energia-megtakarítás öt lépése

  1. Gyűjtsük szelektíven a hulladékot, komposztáljunk, aprítsuk az ágat, melyet kazánunkban – amennyiben rendelkezésünkre áll - eltüzelhetünk.
  2. Törekedjünk a szolgáltatók I. tömbtarifa szintjén belül maradni, amivel az áram és gáz-számlánkban megtakarításokat érhetünk el. (Az aktuális tarifa mindig a helyi szolgáltatók árképzése alapján számolható!) Próbáljunk otthongazdálkodásunkban alternatív megoldásokat alkalmazni, mivel így energiafüggőségünket csökkenthetjük, hogy ne váljunk a szolgáltatók felé nagyfogyasztókká.
  3. Napkollektoros rendszerek, illetve vegyes-tüzelésű rendszerek beszereltetése által teremtsük meg a melegvíz önellátását.
  4. Fűtésünknél, napkollektoros rendszerek rásegítésével, tározó tartályokban tartott hőmennyiséggel, érjünk el 20-40% megtakarítást a gázszámlánkban.
  5. Szolár és (szélturbina) technikák alkalmazásával fejlesszünk áramot, és megfelelő 21. sz-i világítástechnikák beszerelésével csökkentsük az energiaigényünket.
Ezek a technikák-technológiák az árérték - megtérülés arányában vannak tárgyalva 1-től az 5 pontig. Az ár és a megtérülés mindig a legérzékenyebb pontja a beruházásba vetett hitnek. A garanciák is nagyon fontos tényezők minden beruházás kapcsán. Ezért szeretnénk olyan ZöldMegoldások-at közösen kidolgozni, amelyekben a bizalom és megelégedettség a lehető legmagasabb szintű legyen. Olyan beszállítók termékeivel kívánunk dolgozni, amelyek kellő garanciákat, és kedvező árban való karbantartást adnak minden Partnerünk Számára!